Preventie Tip1

In het kader van buurtpreventie is er een “buit eruit” controle gehouden in de wijk van buurtvereniging RoDeHo. De “buit eruit: actie gaat er om dat je inbraak in auto’s niet aanmoedigt door er waardevolle spullen in te laten liggen. Als er niets te halen is hoeft er immers niet ingebroken te worden. De politie heeft in samenwerking met drie buurtcoördinatoren en een vrijwilliger de Denestraat, Hoevenbocht, Lange Voren en een gedeelte van de Wilhelminalaan bezocht. Daarbij zijn alle zichtbare aanwezige auto’s gecontroleerd. Resultaat:

147 auto’s gecontroleerd.

17 auto’s waren niet afgesloten.

In 23 auto’s bevonden zich zichtbaar waardevolle spullen.

 4 auto’s met waardevolle spullen erin waren niet afgesloten. Bijna alle gecontroleerde auto’s werden voorzien van een blad met daarop aangegeven of er waardevolle spullen in de auto aangetroffen waren of niet. Haal de radio (of het ‘frontje’) uit de auto. Neem hem mee en verstop hem niet in de auto.  Laat nooit kostbaarheden in de auto achter, zoals camera, telefoon, koffer,  Laat zien dat u niets waardevols verbergt.

Zet het dashboardkastje open. Gebruik altijd een afzonderlijk afsluitbare tankdop om diefstal van brandstof te voorkomen.  Parkeer op een goed verlichte plaats. Zo hebben anderen zicht op uw auto.Heeft u een stationcar, dek een lege laadruimte dan niet af.  Registreer en merk waardevolle bezittingen in uw auto. De kans dat u uw bezittingen later terugkrijgt, is hierdoor groter. Registreer merk-, serie- en typenummer van uw autoradio, cassetterecorder, cd-speler, speakers, autotelefoon en van andere waardevolle eigendommen. Dan kunt u hiervan bij aangifte een goede omschrijving geven. Noteer de gegevens op de registratiekaart.

 BUURTPREVENTIE TEAM RoDeHo